zupy dania główne ciasta
13
Lipiec
Babeczki kokosowe z morelą

Napisane przez Anna

Mini babeczki koksowe z morelą.  Robi się je dużo szybciej niż jakiekolwiek ciasto, a smakują obłędnie. Są słodkie i aromatyczne, a kawałek kwaskowej moreli równoważy ich słodycz.

Składniki:

babeczki kokosowe z morelą

babeczki kokosowe z morelą

suche:

  • 150 g wiórek kokosowych
  • 140 g mąki pszennej
  • 40 g płatków jęczmiennych błyskawicznych
  • 115 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •  1 łyżeczka sody

Odmierzone składniki mieszamy ze sobą i dokładamy płynne. Mieszamy tylko do połączenia ciasta. Łyżką nakładamy ciasto do foremek. Na środek każdej umieszczamy cząstkę 1/4 cząstkę moreli. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 minut w temperaturze 190 stopni C.

muffiny z kokosem i morelami

muffiny z kokosem i morelami

Płynne składniki:

  • 2 jajka
  • 180 ml jogurtu
  • ok. 180 ml mleka
  • 2  morele

Po upieczeniu studzimy na kratce.

Zapraszam po przepis na babeczki kawowe 

Tagi:

Babeczki kokosowe z morelą

muffiny z kokosem i morelami

SPODOBAŁ CI SIĘ PRZEPIS?
POLUB OKRUSZKĘ NA FACEBOOKU!