zupy dania główne ciasta
1
Marzec
Pasta łososiowa

Napisane przez Anna

Pasta łososiowa to szybki sposób na smarowidło do kanapek. Tym razem kupiłam brzuszki wędzone, które są dość tłuste, ale idealne na smarowidło. Przepis wymyśliłam specjalnie dla moich domowych ekspertów.

pasta łososiowa

pasta łososiowa

Składniki:

      • 180 g mięsa oddzielonego z łososiowych  brzuszków (3 duże pojedyncze sztuki)
      • 1 czerwona papryka
      • 1  cebulka czerwona
      • 1 łyżeczka żurawiny
      • 3 kapelusze pomidorów suszonych
      • sól
      • papryka słodka w proszku do smaku

Umytą paprykę i cebulę pieczemy w piekarniku do miękkości (piekłam z innymi warzywami) lub obieramy paprykę ze skórki i pokrojone warzywa  dusimy w rondlu do miękkości.  Suszone pomidory kroimy w paski. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na pastę. Doprawiamy do smaku solą i papryką w proszku.

Zapraszam po przepis na pastę z makreli

pasta łososiowa

pasta łososiowa

Tagi:

Pasta łososiowa

przepis na kanapkową pastę

pyszne smarowidło

  • Pyszna pasta. 🙂 Mniam…

SPODOBAŁ CI SIĘ PRZEPIS?
POLUB OKRUSZKĘ NA FACEBOOKU!