zupy dania główne ciasta
14
Lipiec
Sałatka tortellini z arbuzem

Napisane przez Anna

Sałatka  tortellini  z arbuzem na przekąskę lub do obiadu. To kolejna letnia propozycja na wykorzystanie arbuza. Koktajl z niego nie ma sobie równych, ale dzisiaj postanowiłam dołożyć go do serowego tortellini con prosciutto. Listki mięty orzeźwiają sałatkę i dodają jej smaku, ale jak się okazuje nie wszyscy lubią arbuza, więc to sałatka raczej dla arbuzowych smakoszy:)

pomysł na letnią przekąskę

pomysł na letnią przekąskę

Składniki

  • 1/2 opakowania tortellini con prosciutto
  •  100 -150 g fety
  • kawałek arbuza
  • listki mięty

Tortellini gotujemy około 1.5 minuty krócej niż jest wskazane na opakowaniu. Tylko dlatego żeby się nie rozpadały. Dokładamy fetę (najlepszy z kartonika samodzielnie pokrojony). Arbuza oczyszczamy z ziarenek i dowolnie kroimy. Posypujemy kawałkami listków mięty. Sałatkę możemy polać delikatnie jogurtem lub sokiem z arbuza, ale dopiero na talerzyku. Z doświadczenia już wiem, że arbuz nie lubi sosów ponieważ sam jest bardzo wodnisty.

Zapraszam po przepis na letnią orzeźwiającą sałatę

Tagi:

Sałatka  tortellini i arbuzem20160703_144428

pomysł na letnią przekąskę

 

SPODOBAŁ CI SIĘ PRZEPIS?
POLUB OKRUSZKĘ NA FACEBOOKU!